Teker yükleri içinde kaldırılan yükün ağırlığı ve kren köprüsünün ağırlığı bulunmaktadır. Kren köprüsünü kren firması tasarladığı için kren teker yükleri mümkün ise kren üreticisinden alınmalıdır.

Eğer üreticiden değerler alınmıyorsa programın içindeki kren kütüphanesi kullanılabilir. Kütüphanedeki değerler çok eskiden beri yapılan kabuldür, günümüz kren sistemlerine göre daha ağır yükler içerir. Bu sebeple genel olarak güvenli tarafta kalınmış olunur.

Kütüphanedeki kren köprü açıklığı, tasarlanacak açıklıktan fazla olmalıdır. Böylece köprü ağırlığı yaklaşık olarak doğru seçilmiş olunur. Gereksiz yere çok geniş açıklık seçilirse, köprü olduğundan ağır kabul edileceği için, yapı sistemi ekonomik olmaz. Eğer biliniyorsa krene ait tampon kuvveti de girilmelidir.

Kren tipinin tanımlanması tasarım için yeterli değildir. Mutlaka düşey,yanal ve fren yükleri girilmelidir. Girilmediği takdirde tasarım hatalı olur. Bu yükleri üretici firmadan alabilirsiniz.

Ön Tanımlı Kren Listesi

Programda tanımlı kren tiplerinin seçildiği bölümdür.

Kren Tanımı

Yazı formatında kren tanımının yapıldığı bölümdür. Aralarında boşluk bırakılarak tasarım standartı, tonaj kapasitesi ve köprü açıklığı yazılabilir.

Kren Kapasitesi

Kren kapasitesinin girildiği bölümdür.

Köprü Açıklığı

Kren köprü açıklığının belirtildiği bölümdür. 

HT1 ve HT2

Krenin hızlanmasından veya yavaşlamasından kaynaklı kütle merkezinde oluşan momenti dengeleyen yanal kuvvetlerin girildiği bölümdür.

Skewing (Çarpılma) Kuvveti

Çarpılma kuvvetinin girildiği bölümdür.

Tampon Kuvveti

Tampon kuvvetinin girildiği bölümdür.

Teker Aralıkları

Teker aralık mesafelerinin girildiği bölümdür. Mesafeleri girdikçe teker sayınıza göre teker kuvvetleri alt kısımda talep edilecektir.

Yatay Kuvvetleri İki Yönde Uygula

Yan yana olan açıklıklarda bulunan krenlerin gidiş yönlerini tersinir olacak şekilde de dikkate alınarak analiz yapılmak istenirse bu özellik aktif edilebilir. Çözüm süresini uzatacağı için bu özellik kapalı halde analiz edilip proje kurtarır hale getirilmesi sonrasında açılıp tekrardan projenin analiz edilmesi ve varsa problemlerin düzeltilmesi önerilir.

Q1/2

Yükün yakın olduğu durumda tekerleklerin(Tekerlek aralığı belitildikçe tekerlek sayısı artar buna göre her tekerlek için yük girilmelidir.) düşey yük etkisinin girildiği bölümdür. Kuvvetler kN biriminde girilmelidir.

HS1/2

Yükün yakın olduğu durumda tekerleklerin(Tekerlek aralığı belitildikçe tekerlek sayısı artar buna göre her tekerlek için yük girilmelidir.) yandan vuruş etkisinin girildiği bölümdür. Kuvvetler kN biriminde girilmelidir.

L1/2

Yükün yakın olduğu durumda fren sisteminin veya tekerleklerin fren veya ivmelenme etkisinin girildiği bölümdür. Kuvvetler kN biriminde girilmelidir.